Overige video's

Siciliaanse ovenstoofpot

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 59 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
25 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een ovenvaste braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de wijn, bouillon en tomaten met sap toe en kook zachtjes 5 minuten.
  3. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  4. Leg het vlees met de tijm in de braadpan. Zorg ervoor dat het vlees onderstaat, vul het bouillon-wijnmengsel eventueel aan met een scheutje water. Stoof met het deksel op de pan circa 1 uur in het midden van de oven.
  5. Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en stoof afgedekt nog 1 uur tot het vlees zacht is.
  6. Bestrooi de aubergineblokjes royaal met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de blokjes af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergine kort in de rest van de olijfolie en voeg de laatste 15 minuten van de stooftijd toe aan de stoofschotel met de bleekselderij, olijven en kappertjes.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht. Lekker met rijst, risotto of ciabattabrood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1060 kcal
Koolhydraten 25 g
Eiwit 59 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
25 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Pieta Verwijs 22-02-2017
Superlekkere ovenschotel. WIjhebben het gegeten met orza. Een echte aanrader!
Bodille Branderhorst 08-12-2016
Echt héél verrassend lekker! Met ciabatta gegeten als een soort goedgevulde maaltijdsoep. Niet teveel zout toevoegen!