Overige video's

Siciliaanse mosselpan

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Vleestomaat (79)

Bereiden

  1. Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  2. Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, de Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
  3. Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om.
  4. Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap, peper, de pesto en de tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht.
  5. Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

Bereidingstip

Kies verse kruiden als basilicum, tijm en rozemarijn.

Variatie

Voeg eens 1 eetlepel in plakjes gesneden groene olijven zonder pit, bij de mosselen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Hoofdingrediënten Mossel (43) Vleestomaat (79)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.