Overige video's

Sibérienne met stoofpeer

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Laat het ijs buiten de diepvries in een half uur iets zachter worden. Snijd intussen de cake in dikke plakken. Snijd de stoofpeertjes in zeer kleine blokjes. Roer het ijs los en meng de stukjes peer en chocolade erdoorheen. Zet dit afgedekt in de koelkast. Bekleed de schaal eerst met vershoudfolie en dan met een laag cake. Besprenkel de cake met de likeur en vul de vorm op met het ijs. Dek de schaal af en zet minimaal 2 uur in de diepvries (dit kan ook een dag van tevoren).

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Klop het eiwit met de helft van de poedersuiker half stijf en klop de rest van de suiker erdoorheen tot het eiwit glanst en rechtop blijft staan.
  2. Neem de schaal met ijs uit de diepvries en stort op een ovenvast bord of schaal. Verdeel het geklopte eiwit gelijkmatig, maar niet te netjes over de cakelaag.
  3. Zet kort onder de grill om de punten van het eiwit te laten kleuren of gebruik een gasbrandertje.

Bereidingstip

Maak zelf stoofpeertjes, (klik hier voor het recept).

Vervang de koffielikeur door chocoladesaus wanneer er kinderen of zwangeren mee-eten.

Je kunt ook zelf eieren splitsen en dit eiwit gebruiken, het ei is dan niet gepasteuriseerd. Serveer dit nagerecht in dit geval liever niet aan ouderen, zieken, jonge kinderen of zwangere vrouwen omdat het eiwit niet goed wordt verhit.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Vezels 1 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.