Overige video's

Shoarmaschotel met knoflooksaus

Zin in een shoarma schotel? Dan is dit recept bij uitstek geschikt voor jou. Simpel en makkelijk om te maken. Eventjes in de oven, maak ondertussen de knoflooksaus en aanvallen maar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
10 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Verhit de helft van de olie en roerbak hierin het shoarmavlees 5-6 minuten.
  3. Roerbak de groenten 3-4 minuten in de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep het shoarmavlees in een ovenschaal en schep de groenten erop.
  5. Verdeel een laagje rösti erover en bestrooi met de kaas.
  6. Bak de schotel circa 25 minuten in het midden van de oven.
  7. Meng intussen de ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de saus bij de shoarmaschotel.

Bereidingstip

Vervang de roerbakgroenten door paprika. Roerbak reepjes rode, groene en gele paprika 2-3 minuten in olijfolie.

Maak van de knoflooksaus tzatziki en voeg 1/2 geraspte komkommer toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
10 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.