Overige video's

Shoarmaflappen met gepofte tomaat

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de vleestomaten horizontaal. Meng 3 eetlepels olie met de knoflook, zout en versgemalen peper.
  2. Zet de tomaten in een lage ovenschaal met de snijzijde naar boven. Bestrooi met het broodkruim en besprenkel met de knoflookolie. Zet de tomaten in de oven.
  3. Fruit de ui in de rest van de olie en bak de paprika circa 2 minuten mee.
  4. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak circa 10 minuten. Laat een beetje afkoelen.
  5. Leg 4 plakjes deeg naast elkaar en verdeel het shoarmavlees erover.
  6. Prik met een vork gaatjes in de 4 andere deegplakjes, leg ze op het shoarmavlees en plak de deegranden met water op elkaar. Druk de deegranden met een vork goed vast.
  7. Leg de flappen op de bakplaat en bak ze 15-20 minuten bij de tomaten in de oven tot het deeg goudbruin en gaar is.
  8. Serveer de shoarmaflappen met de tomaten en eventueel groene salade.

Bereidingstip

Vorm van de 2 overige deegplakjes uit het pakje brede repen, rol ze uit en versier de flappen ermee.

Variatie

Gebruik in plaats van shoarma rul gebakken gehakt en voeg shoarmakruiden toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 39 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.