Overige video's

Shepherd's pie - Cottage pie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
18 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  2. Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee.
  3. Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper.
  4. Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  6. Kook de aardappels met zout gaar.
  7. Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers.
  8. Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
  9. Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt.
  10. Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

Bereidingstip

Voeg aan de gehaktsaus 1 eetlepel grove mosterd toe.

Vervang de prei door blokjes pastinaak of koolrabi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
41 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Alyt Sybesma 18-11-2018
Ik vond dit een heerlijk recept en het was helemaal niet moeilijk om te maken. Ik ga dit zeker nog een maken.