Overige video's

Sharlotka
Sharlotka
(25)

Sharlotka

Appeltaart, maar dan op z’n Russisch! Voor deze sharlotka heb je maar 5 ingrediënten nodig. In 25 minuten schuif je de taart in de oven. Even wachten, maar daarna kun je gegarandeerd genieten!
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de eieren met de suiker en een snufje zout in een hittebestendige kom en zet deze op een pan kokend water zodat de bodem het water niet raakt (au bain-marie).
  2. Klop met een mixer de eieren en suiker in 3-5 minuten tot een lichtgele crème. Neem de kom van de pan en klop nog circa 3 minuten. Spatel de bloem luchtig door de crème.
  3. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel de appelstukjes erover. Schep het beslag erop en schud licht met de vorm, zodat het beslag tussen de appelstukjes loopt. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Verwijder de rand van de springvorm en keer de sharlotka om op een schaal. Trek het bakpapier voorzichtig eraf en bestrooi met poedersuiker.

Bereidingstip

Voeg 1 theelepel citroenrasp toe aan het beslag.

Serveer de sharlotka met zure room of crème fraîche.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 82 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
2 g
Vezels 4 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.