Overige video's

Shakshuka uit de oven met chorizo

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
19 g
Vezels 8 g
Zout 4,8 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de rode ui met de olie, komijn, aubergine, paprika en tomatenblokjes in de ovenschaal.
  2. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door. Verdeel de chorizo erover en bak 25 minuten in de oven.
  3. Neem de schaal uit de oven en maak 8 kuiltjes. Breek de eieren in de kuiltjes en verbrokkel de feta erover.
  4. Zet de schaal nogmaals in de oven en bak nog 6-8 minuten tot de eidooiers halfzacht zijn en het eiwit is gestold. Bestrooi met de peterselie.
  5. Serveer de shakshuka met de ciabatta.

Wijnadvies

De combinatie van tomaat en chorizo in dit gerecht vraagt om kracht en kruidigheid, zoals de Toscaanse Sensi Chianti DOCG in zich heeft.

Voedingswaarde p.p.
Energie 795 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 42 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
19 g
Vezels 8 g
Zout 4,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.