Overige video's

Shakshuka met feta

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 2,3 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, aubergine, paprika en rode peper toe en bak in circa 15 minuten gaar.
  2. Voeg de tomatenblokjes en wijnazijn toe en roer goed. Maak 4 kleine kuiltjes in de pan en breek hierin de eieren. Verbrokkel de feta over het gerecht en leg een deksel op de pan. Bak de eieren zo in 4-6 minuten gaar.
  3. Bestrooi de shakshuka met de kruiden en serveer het stokbrood erbij.

Bereidingstip

Wij eten de shakshuka als hoofdmaaltijd, maar bij stevige trek doet hij het stiekem ook heel goed als ontbijt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 550 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
10 g
Vezels 10 g
Zout 2,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.