Overige video's

Shakshuka met aubergine en geitenkaas
Shakshuka met aubergine en geitenkaas
(8)

Shakshuka met aubergine en geitenkaas

Zin in een vegetarische shakshuka? Probeer deze met aubergine en geitenkaas eens! Succes gegarandeerd, en het gerecht staat in een half uur op tafel. Makkelijk én snel.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 1,5 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Voeg de gepelde tomaten en paprikapoeder toe en laat circa 8 minuten pruttelen op een lage stand.
  3. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje 1 ei. Verbrokkel de geitenkaas erover en laat afgedekt circa 10 minuten stoven, tot de eieren net zijn gestold.
  4. Verwarm intussen de pitabroodjes. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 20 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
7 g
Vezels 6 g
Zout 1,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.