Overige video's

Semifreddo met pecannoten en kaneel

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Klop het eiwit met een snufje zout in een brandschone kom tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichtgele crème. Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel stijf. Spatel de pecannoten door het eigeel en schep hier 1/3 deel van de slagroom door. Schep, als dit goed is gemengd, de rest van de slagroom erdoor. Spatel daarna het stijve eiwit erdoor. Spoel de vorm om met koud water en giet het roommengsel erin. Tik de vorm een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie. Zet de vorm minimaal 4 uur in de diepvries.

Bereiden

  1. Zet de vorm een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort de semifreddo op een schaal of bordjes. Serveer direct.

Bereidingstip

Lekker met een glaasje amaretto.

Voedingswaarde p.p.
Energie 285 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

antonremmers@gmail.com 24-06-2018
Dit is het lekkerste toetje dat ik ken. Het is lekkerder dan kant en klaar ijs, omdat het vers is. De combinatie van kaneel en pecannoten is precies goed. anton remmers