Overige video's

Semifreddo met hazelnoten en chocolade
Semifreddo met hazelnoten en chocolade
(7)

Semifreddo met hazelnoten en chocolade

Semifreddo is een Italiaans dessert en betekent letterlijk ‘half koud’. Van deze bevroren mousse geniet je ieder plakje weer opnieuw.
Categorie nagerecht
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
23 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Klop de eiwitten iets luchtig. Voeg 1 eetlepel suiker toe en klop luchtiger. Voeg op deze manier nog 6 eetlepels suiker toe en klop het eiwit glanzend en stijf. Houd apart.
  2. Klop de eidooiers au bain-marie met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Houd apart.
  3. Klop de slagroom stijf. Spatel dan eerst de geklopte eidooiers en daarna voorzichtig het eiwit erdoor.
  4. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en strooi een kwart van de hazelnoten over de bodem. Giet een derde van het roommengsel over de hazelnoten. Verdeel 1 eetlepel van de hazelnootpasta en een derde van de chocolade erover. Herhaal dit tot alles op is en bedek met de folie.
  5. Laat minimaal 8 uur of een nacht opstijven in de diepvries. Stort dan uit de vorm en snijd de semifreddo in plakken.

Bereidingstip

In deze semifreddo met hazelnoten en chocolade wordt rauw ei gebruikt. Het is hierdoor niet geschikt voor ouderen, zieken, zwangeren en jonge kinderen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
23 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.