Overige video's

Semifreddo met frambozen
Semifreddo met frambozen
(0)

Semifreddo met frambozen

Deze Italiaanse klassieker is altijd een groot succes! Dit toetje lijkt op ijs, maar is meer een soort bevroren mousse. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en kunt het al goed van tevoren maken en bewaren in de diepvries.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker romig. Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout en 1 theelepel citroensap stijf. Klop de slagroom stijf en spatel de geklopte eidooiers erdoor. Spatel eerst de helft van de eiwitten erdoor en ten slotte de rest van het eiwit.
  2. Leg een paar frambozen onder in een kleine ronde schaal en schenk de room erop. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de diepvries.
  3. Pureer intussen de rest van de frambozen met de rest van het citroensap. Stort de semifreddo op een schaal, garneer met wat extra frambozen en serveer met de frambozensaus.

Bereidingstip

Doop de bodem van de schaal kort in een laagje heet water, dan kun je de semifreddo daarna makkelijker storten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 340 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.