Overige video's

Selderijsoep met appel en gevulde croutons

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
14 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (77) Feta (166)

Bereiden

  1. Begin met de croutons. Druk de sneetjes brood met een deegroller iets platter.
  2. Meng de feta met abrikozenjam en basilicum. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar.
  3. Spuit op elk sneetje, met afstand, 4 kleine hoopjes van de vulling.
  4. Bestrijk de andere broodsneetjes met eiwit en leg ze met de eiwitkant op de vulling.
  5. Steek er met de steker rondjes uit en druk de randen goed vast. Zet ze even in de koelkast (maak ze eventueel een dag van tevoren).
  6. Besprenkel voor de soep de appels met citroensap. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij, de aardappel en de appelparten 3 minuten.
  7. Voeg bouillon en 350 ml water toe en kook zachtjes 15 minuten.
  8. Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
  9. Verhit voor de croutons de olijfolie met de knoflook en bak ze hierin aan beide kanten lichtbruin.
  10. Roer de crème fraîche door de soep, strooi er komijn en eventueel wat basilicum over en serveer de warme croutons erbij.

Variatie

Vervang 1 eetlepel arachideolie bij de soep door sesamolie. Neem in plaats van gehakte basilicum bij de croutons dille en in plaats van feta roomkaas naturel.

Wijnadvies

Soep is veelal niet zo'n wijnliefhebber, maar het kan wel. Bij het frisse karakter van dit gerecht kunt u de huiswijn Wit Droog drinken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
14 g
Hoofdingrediënten Knolselderij (77) Feta (166)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.