Zomerfruit recepten

Zomerfruit recepten

Van framboos tot blauwe bes

Als de aardbeien op z’n allerzoetst zijn, weet je één ding zeker: het is zomer! Snoep van dit zachte zomerfruit zolang het nog kan. Want frambozen, bramen, rode en blauwe bessen zijn nu op hun sappigst! Combineer zomerfruit in nagerechten, taarten of cakes of gewoon als tussendoortje.

Wat is zomerfruit?

zomerfruit

Heerlijk, fruit in de zomer! Maar wat is zomerfruit? Tot de categorie zomerfruit behoren zachte fruitsoorten en steenfruit. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien, frambozen, witte bessen, rode bessen, blauwe bessen, braambessen, kruisbessen en stekelbessen.

Wat kun je maken met zomerfruit?

Met zomerfruit weet je in ieder geval één ding zeker: het wordt feest op je bord! Door alle kleurrijke fruitsoorten spat de kleur van je bord af. Gebruik zomerfruit als topping op taart of gebak, of ’s ochtends in een fruitbowl tijdens het ontbijt. Ook lekker als ingrediënt in cakes en smoothies, maar je kunt er natuurlijk ook een fruitsalade van maken of gebruiken als garnering bij een dessert.

Zomerfruit bewaren

Bewaar al dit sappige fruit na aankoop het liefst in de koelkast, dan kun je er wat langer van genieten. Of eet het meteen op, want je kunt het zo niet heel lang bewaren: zacht zomerfruit wordt snel zacht. Laat het fruit uit de koelkast dan wel een beetje op temperatuur komen voordat je het opeet. Anders proef je er door de kou een stuk minder van. En verwijder beschadigde of zachte vruchten meteen.

Zomerfruit invriezen

zomerfruit

Wil je zomerfruit invriezen? Dat kan! Geniet later dit jaar nog lekker door van een voorraadje zomerfruit. Vries het fruit bijvoorbeeld los in, uitgespreid op een bordje met bakpapier. Stop de bevroren losse vruchten daarna in een diepvriesbakje. Zo kun je ze nog maanden bewaren. Lekker in een smoothie of jam, en eerst ontdooien is niet eens nodig.

Snoepen maar dan anders
Snoepen maar dan anders

Het fruitigste snoepgoed van dit seizoen

Meer lekkernij
Fruitmenu
Fruitmenu

Viergangen tutti frutti menu

De vier gerechten