zomerstamppot recepten

Zomerstamppot recepten

Makkelijke en lekkere recepten!

Stamppot in de zomer? Waarom niet? We blijven toch echte Hollanders… Stamppot kan in de zomer ook heel lekker zijn. Met de juiste ingrediënten zorg je ervoor dat dit een lichte en frisse maaltijd is. Bekijk hier alle zomerstamppot recepten. Snel, makkelijk en lekker!

Ingrediënten voor een zomerstamppot

zomer stamppot met radijs en salami recepten

In de winter willen we boerenkool en hutspot met veel zelfgemaakte jus. Maar wat zijn nou typische ingrediënten voor een zomerstamppot? Je kunt eigenlijk allerlei zomerse ingrediënten gebruiken. Frisse tomaatjes, sla (bijvoorbeeld rucola) en noten maken de stamppot helemaal af! Denk bijvoorbeeld aan zoete aardappel, geitenkaas, zongedroogde tomaat en rucola. Maar ook gerookte kip, tomaat en rode pesto doen het goed in een zomerstamppot. Of wat dacht je van courgette stamppot, radijsjesstamppot met salami of venkelstamppot met spekjes en tomaat? Bekijk alle recepten en experimenteer met zomerstamppotten!

Stamppot bewaren

lente stamppot met gerookte kip recept

Zomer stamppot kun je twee dagen in de koelkast bewaren. Gebruik hiervoor een bakje dat je goed kunt afsluiten. Heb je sla gebruikt in je zomer stamppot? Die kun je het best apart bewaren en later toevoegen. Je kunt stamppot ook invriezen. Zorg er dan voor dat je het bakje goed dicht doet en binnen twee uur in de vriezer zet. Je kunt stamppot in de vriezer tot drie maanden bewaren. Ontdooi de stamppot eerst voordat je hem opwarmt in de magnetron. Twijfel je over de houdbaarheid? Let dan altijd op de geur, kleur en textuur na het ontdooien.

Recept: stamppot met gerookte kip
De lekkerste stamppotten
De lekkerste stamppotten

Van klassiek tot bijzonder

Meer stamppotten
Zomer recepten
Zomer recepten

Fijne zomer recepten, in een handomdraai op tafel!

Alle zomer recepten