Zomersalade recepten

Zomersalade recepten

Het is weer tijd voor salades!

Op zoek naar inspiratie voor een zomersalade? Frisse, knapperige salades zijn perfect voor van die warme dagen waarop je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Ingrediënten verzamelen, even door elkaar husselen en klaar is je zomerse maaltijd. Voeg zomerfruit toe aan je salade en je hebt de zomer op je bord! Zoals bij deze Caribische kipsalade met mango, of deze salade met watermeloen, aardbeien, bramen, avocado en feta.

Vegetarische zomersalade

vegetarische zomersalade

De zomer en salades horen bij elkaar. Ben je op zoek naar vegetarische zomersalades? Je kunt natuurlijk altijd een vleesvervanger gebruiken in de zomersalade. Laat je vlees weg? Zorg er dan voor dat je voedende ingrediënten gebruikt in je salade, zoals kikkererwten, tabouleh of quinoa. Deze tabouleh salade met groene kruiden is heerlijk, net als de quinoasalade met geitenkaas en avocado. Wil je een snelle vegetarische salade als bijgerecht serveren? Ga dan voor deze courgette met mozzarella. Succes gegarandeerd!

Makkelijke salades

Een salade is ideaal als snelle en lichte maaltijd. Maar je hebt geen zin om een half uur ingrediënten te snijden. Daarom zetten we makkelijke salades op een rijtje die snel klaar zijn! Handig als je op een warme zomeravond snel en toch lekker wil eten. Een makkelijke zomersalade die je kunt maken is de salade caprese. Een klassieke salade die altijd goed is! Probeer ook eens een salade met rijst. Deze notenrijstsalade met appel en oude kaas heeft weinig ingrediënten en ook de dressing heb je zo gemaakt met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Een andere typische zomerse salade die makkelijk is om te maken is een aardbeiensalade met basilicum en geitenkaas. Een frisse combinatie!

Maaltijdsalades
Maaltijdsalades

Makkelijk én lekker

Bekijk alle maaltijdsalades
Fris & fruitige salades
Fris & fruitige salades

Zomersalades met sappige fruit

Meer lekkere salades