pastasalade recepten

Zomerse pastasalade recepten

Lekker fris en makkelijk!

Lekker buiten eten met een maaltijd die niet veel voorbereidingstijd kost. Dat is toch ideaal? Een pastasalade is bij uitstek geschikt voor zo’n zomerse avond in de tuin. Niet té zwaar, maar vult toch genoeg. Ook als je daarna nog wil gaan sporten bijvoorbeeld. Bovendien kun je eindeloos variëren met pastasalade. En de restjes? Die eet je de volgende dag gewoon op als lunch!

Pastasalade met vis

maaltijdsalade met zalm en courgette

Eet eens wat vaker vis! Vis is bij uitstek geschikt om te gebruiken in een zomerse pastasalade. Lekker tijdens de barbecue! Het is lekker, gezond en vis bevat veel eiwitten. Wist je dat vetzuren in vis beschermen tegen hart- en vaatziekten? Lekkere pastasalade recepten met vis zijn: courgettespiesjes met zalm en pastasalade, pastasalade met sardientjes en rozijnen, pastasalade met groene asperges en zalm en pastasalade met tonijn en dille. Serveer er wat brood bij en je hebt in een handomdraai een heerlijke zomerse maaltijd op tafel gezet.

Pastasalade bewaren

pastasalade met kip en tomaat bewaren

Je kunt pastasalade prima bewaren in de koelkast. Het beste is om de pastasalade binnen twee dagen op te eten. Heb je pastasalade als avondmaaltijd gegeten? Dan kun je dat nog perfect de volgende dag eten tijdens de lunch bijvoorbeeld. Pastasalade bewaren in de vriezer is meestal geen goed idee. Wat je wel kunt doen is de overgebleven pasta gebruiken in een pastagerecht met pastasaus. Wil je pastasalade meenemen, naar werk of naar school? Vul je bakje eerst met de pasta, daarna de groente en vervolgens de sla bovenop. Wil je ervoor zorgen dat de sla extra knapperig blijft? Bewaar de sla dan in een apart bakje.

Recept: pastasalade met gerookte kip
Zomersalade recepten
Zomersalade recepten

Goedgevuld of voor erbij.

Bekijk alle zomersalades
Zomer recepten
Zomer recepten

Fijne zomer recepten, in een handomdraai op tafel!

Alle zomer recepten