zomerse maaltijdsalade recepten

Zomerse maaltijdsalades

Lekker licht met warm weer

De zomer leent zich uitstekend voor lichte maaltijdsalades. Ideaal op een warme zomeravond als je een lichte maaltijd wil serveren. Een salade staat snel op tafel en met wat pasta er doorheen of met brood erbij heb je toch een vullende maaltijd. Een avondje geen vlees? Ga dan voor een tabouleh salade met groene kruiden en granaatappelpitjes. Zin in pastasalade? Deze salade met courgettespiesjes en zalm is heerlijk! Op deze pagina vind je de lekkerste zomerse maaltijdsalades. Eet smakelijk!

Een vullende maaltijdsalade

maaltijdsalade met zalm en courgette

Hoe maak je nu een vullende maaltijdsalade? Een vullende maaltijdsalade maak je door de sla en groenten aan te vullen met koolhydraten en eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan couscous of rijst samen met kip of geitenkaas. Peulvruchten, (zoete) aardappelen of noedels kun je ook gebruiken in een maaltijdsalade. Met een pastasalade zit je altijd goed. Deze vegetarische pastasalade met feta, paprika en ui is ideaal als avondmaaltijd op een zomerse dag! Maak je maaltijdsalade af met noten en een dressing en je kunt aan tafel! Tip: zeker weten dat je maaltijdsalade vullend genoeg is? Serveer er een broodje bij!

Recept: courgettespiesjes met zalm en pastasalade

Maaltijdsalade bewaren

maaltijdsalade bewaren met kip

Zin in een zomerse salade die toch vullend is? Kies dan voor een maaltijdsalade! Een maaltijdsalade kun je heel handig alvast een dag van tevoren maken. Als je een maaltijdsalade in de koelkast zet, kun je de salade 1 tot 2 dagen bewaren. Het liefst bewaar je de sla en dressing apart, want dan blijft ‘ie het langst goed. Bewaar de salade in een goed afgesloten bakje. Heb je wat maaltijdsalade over? Dan kun je de salade prima bewaren in de koelkast om de volgende dag tijdens de lunch op te eten.

Recept: salade met gerookte kip en meloen
Zomersalade recepten
Zomersalade recepten

Goedgevuld of voor erbij.

Bekijk alle zomersalades
Zomer recepten
Zomer recepten

Fijne zomer recepten, in een handomdraai op tafel!

Alle zomer recepten