Wintersalades recepten

Wintersalades recepten

Gezond en bijzonder lekker

Ben je op zoek naar wintersalade recepten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Salade in de winter? Waarom niet! Met de juiste ingrediënten maak je er een echt winters feestmaal van. Probeer een van onze gevarieerde seizoenssalades: fris, gezond én gevuld zijn ze stuk voor stuk niet te versmaden.

Vegetarische wintersalade

boerenkoolsalade winter

Wintersalades lenen zich perfect om er een vegetarische salade van te maken! Denk aan de volgende winterse ingrediënten en winterse groenten voor je vegetarische wintersalade: noten, stoofpeertjes, bieten, pompoen, winterpeen, pastinaak, aardpeer, maar ook alle koolsoorten, zoals boerenkool, rode kool en spruitjes. Boerenkool is echt een typische groente voor het najaar en de winter en de ideale basis voor jouw wintersalade.

Recept: boerenkoolsalade

Wintersalades met geitenkaas

warme geitenkaas

Maak eens een wintersalade met geitenkaas! Niet iedereen is er fan van, maar het is zo’n gevalletje ‘you hate it or you love it’. Geitenkaas is steeds populairder geworden en staat op iedere lunchkaart. En dat vinden wij niet gek! Geitenkaas bestaat er in vele soorten, van zachte en romige kaas tot de wat oudere en kruimelige kaas. De romige variant is erg lekker in een winterse salade. Of probeer eens de warme variant! Geitenkaas combineert heel goed met bieten, noten, winterse fruitsoorten zoals peer, en een lekkere balsamicodressing.

Recept: salade met warme geitenkaas
Winter recepten
Winter recepten

Typisch winter: stamppot en een stevige maaltijdsoep

Alle winter recepten
Lunch inspiratie
Lunch inspiratie

Voor thuis, op kantoor of onderweg!

Meer lunchrecepten