Lentepasta recepten

Lentepasta recepten

Verrassend verfrissend

Pasta kun je het hele jaar door serveren, maar lentepasta is toch wel het allerlekkerst. Sauzen barstensvol voorjaar over heerlijke pasta’s… dat levert verfijnde, nieuwe gerechten op. De lente staat immers niet voor niets voor een nieuw begin! Eet smakelijk!

Lente ingrediënten

lente pasta

Na een lange winter is er niets zo fijn dan koken met frisse, lente ingrediënten. Maar welke ingrediënten passen er nu goed bij de lente? Denk aan asperges, tuinbonen, radijs, courgette, venkel, lente-ui en artisjokken. Asperges zijn een van de meest populaire groenten van de lente, aangezien het een veelzijdig ingrediënt is dat je in veel gerechten kunt gebruiken: van klassieke risotto tot quiches, maar ook in pasta!

Recept: Tagliatelle met asperge

Pasta bewaren

pasta bewaren

Heb je te veel pasta gekookt? Geen nood! Gekookte pasta (zonder saus) kun je afgesloten in een vershoudbakje nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Handig! Zet de restjes binnen 2 uur in de koelkast. Gekookte pasta zonder saus is niet zo’n succes in de vriezer, de textuur verandert dan. Gooi de kale pasta niet weg, maar gebruik de restjes liever voor een pastasalade voor de volgende dag.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal