lente recepten

Lente recepten

Lekkere gerechten in het voorjaar

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten! Kies in de lente voor typische lentegroenten, zoals asperges, radijsjes, raapstelen, veldsla of rabarber. Of ga voor een frisse salade die je in een handomdraai op tafel zet. De lente heeft genoeg te bieden. Hier vind je alle inspiratie voor de gerechten die je nodig hebt.

Lente salades

lente salade

Krijg jij in de lente ook altijd weer zin in salades? Een salade maken is de perfecte uitkomst voor een dagje snel, makkelijk én gezond. Gebruik de leftovers die je in je koelkast hebt liggen en ga aan de slag met jouw lentesalade. Of het nu een salade is als bijgerecht – bijvoorbeeld lekker bij soep – of een vullende maaltijdsalade. De dressing is de finishing touch voor alle lentesalades. Maak zelf een lekkere dressing met een basis van olijfolie, azijn of yoghurt.

Alle lente salades

Lente pasta

lente pasta

Pasta kun je het hele jaar door serveren, maar lentepasta is toch wel het allerlekkerst. Sauzen barstensvol voorjaar over heerlijke lintpasta’s… dat levert verfijnde, nieuwe gerechten op. De lente staat immers niet voor niets voor een nieuw begin! Denk aan lente ingrediënten zoals asperges, tuinbonen, courgette en, jawel: radijs. Dek de tafel buiten en serveer jouw heerlijke lente pasta. Eet smakelijk!

Alle lente pasta's
Lentesalades
Lentesalades

Van bijgerecht tot complete maaltijd

Proef de lente
Pasta's
Pasta's

De lekkerste pasta's voor het voorjaar

Meer pasta's