herfst soep recepten

Herfst soep recepten

Makkelijke en snelle recepten

Lekker, snel én warm. Heb je zin in een herfst soep vanavond? Op deze pagina vind je inspiratie. De dagen worden korter en kouder. Hoog tijd om lekker op te warmen met een grote kop zelfgemaakte soep. Bij de herfst hoort pompoensoep, romige paddenstoelensoep of pastinaaksoep. Broodje erbij en je hebt een lekkere en snelle avondmaaltijd. Eet smakelijk!

Zelf pompoensoep maken

pompoensoep recept

Pompoenen horen bij de herfst! Rond deze tijd van het jaar zijn pompoenen het meest verkrijgbaar, en zijn ze ook vaak het lekkerst. De pompoen bestaat in veel verschillende soorten, maten en smaken. De gewone oranje pompoen, de muskaatpompoen en de Turkse muts gebruik je bij voorkeur voor soep. Geniet extra van de herfst met deze heerlijke verse basis pompoensoep die eenvoudig en snel te maken is. Voor wat meer pit in je pompoensoep gebruik je gember of wat chili flakes.

Recept: pompoensoep met gember

Paddenstoelensoep

paddenstoelensoep recept

Ook paddenstoelen passen bij uitstek bij de herfst. Je kunt ervoor kiezen om een heldere paddenstoelensoep te maken, of juist een romige variant die je als avondmaaltijd met een broodje kunt eten. Wat je ook kiest, met paddenstoelensoep zit je eigenlijk altijd goed. Ook als je gasten krijgt kun je weinig verkeerd doen! Tip: bij contact met water worden champignons vrij glad en glibberig, waardoor het snijden lastig wordt. Om champignons schoon te maken kun je dus het best een champignonborstel gebruiken. Hardnekkig vuil verwijder je met een mesje. Zijn de champignons niet zo vies? Dan volstaat droog keukenpapier ook vaak.

Recept: romige paddenstoelensoep
Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Herfstig menu
Herfstig menu

Het goede leven in vier gangen

De vier gerechten