Herfstsalade recepten

Lekkere herfstsalades met seizoensproducten

Salades alleen voor de zomer? Echt niet! Najaarsgroenten, zoals pompoen en paddestoelen, zorgen voor een herfstig tintje in je salade. Voor wie liever iets warms eet wanneer het buiten kouder wordt, hebben we ook recepten voor lauwwarme herfstsalades. Zie je tijdens een boswandeling walnoten liggen, neem ze dan vooral mee! Deze maken het gerecht helemaal af.

Ingrediënten voor herfstsalades

Foto onderschrift: BS11 2016 Jordy

Salades kun je perfect eten in de herfst. Met deze herfstachtige ingrediënten zit je sowieso goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker veel gegrilde groenten? Aubergine, courgette, pompoen en champignons. Combineer met noten, zoals walnoten, pecannoten of hazelnoten. Ook fruit zoals druiven, appels en peren passen perfect in herfstsalades. Maak je salade af met een wat stevigere kaas, zoals camembert.

Perfect voor leftovers

Heb je gegrilde groenten met bijvoorbeeld aardappels gemaakt, maar heb je te veel? Gooi niks weg! Dit soort ingrediënten zijn (ook koud!) heel goed te gebruiken in herfstsalades. Wat sla erbij en nog een extra ingrediënt dat je toch nog had liggen in de koelkast, en je hebt een perfecte leftover herfstsalade.

Tip: salade met geroosterde pompoen en geitenkaas

Herfstige groenten
Herfstige groenten

Geven je een boost

Meer herfstgroente recepten
Fruitig herfstgebak
Fruitig herfstgebak

Met appels en peren

Bakken maar!