herfstgroenten recepten

Herfstgroenten recepten

De lekkerste gerechten met groenten

Pompoen, pastinaak, paddenstoelen, zoete aardappel en knolselderij zijn typische herfstgroenten. Hiermee maak je de lekkerste herfstgerechten. Maar er vallen nog zoveel meer lekkere herfstgroenten te ontdekken! Even in de oven, in een lekkere stoof of bij een lekker gerecht met aardappels. Hier vind je alle inspiratie die je nodig hebt.

Traybake met herfstgroenten

herfstgroenten

Er is niets zo makkelijk als een traybake vol met groenten! De herfst is bij uitstek geschikt om een traybake te maken; herfstgroenten zijn namelijk erg lekker uit de oven. Jij hoeft de groenten alleen te snijden en de oven doet het werk! Bovendien zijn traybakes vaak ook gezond, omdat er veel groenten worden gebruikt. Lekkere groenten uit de oven zijn: pompoen, zoete aardappel, paddenstoelen en broccoli. Lekker in combinatie met tomaat en een rode ui!

Pompoen recepten

pompoen

Zodra de pompoenen volop in de winkel liggen, weet je één ding zeker: het is herfst! Met zijn nootachtige en zoete smaak is de pompoen een veelzijdige herfstgroente. Zowel lekker in een salade als in een curry of uit de oven. Bovendien bevat de pompoen ook nog eens veel vitamine C en is rijk aan vezels. Experimenteer erop los met kruiden en specerijen en bereid de pompoen gewoon zoals jij ’m het lekkerst vindt!

Alle recepten met pompoen
Herfst recepten
Herfst recepten

Pompoensoep en stoofpotjes, dat is de herfst!

Alle herfst recepten
Herfstig menu
Herfstig menu

Het goede leven in vier gangen

De vier gerechten