herfst recepten

Herfst recepten

Proef deze lekkere herfst recepten

Pompoensoep, lekkere stoofpotjes en gegrilde groenten uit de oven. Als de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we meteen zin in typische herfst recepten en herfst ingrediënten. Denk aan champignons, pompoen, wortel, kool, bietjes en stoofpeertjes. Met deze recepten zet je snel lekkere herfst gerechten op tafel om je vingers bij af te likken.

Herfstgroenten

herfstgroenten

Herfst betekent heel veel groenten eten. Pompoen, pastinaak, paddenstoelen, zoete aardappel en knolselderij zijn typische herfstgroenten. Hiermee maak je de lekkerste herfstgerechten. Maar er vallen nog zoveel meer lekkere herfstgroenten te ontdekken! Even in de oven, in een lekkere stoof of bij een lekker gerecht met aardappels. Hier vind je alle inspiratie die je nodig hebt.

Recepten met herfstgroenten

Vega herfstgerechten

vega herfstrecepten

Als het buiten kouder wordt, dan maken we graag de maaltijden wat krachtiger. Seizoenskoken in het najaar kan ook prima zonder vlees en vis. Paddenstoelen, kool, linzen, pasta’s: haal alles in huis voor een stevige herfst. Geen herfst zonder paddenstoelen. En neem je portobello’s dan heb je meteen een lekker groot exemplaar te pakken. Deze uit de kluiten gewassen kastanjechampignon is perfect om te vullen.

Vega herfstrecepten
Paddenstoelen
Paddenstoelen

Najaarspracht

Eindeloos variëren
Herfstig menu
Herfstig menu

Het goede leven in vier gangen

De vier gerechten