Overige video's

Scottish eggs

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
19 g

Bereiden

  1. Kook 4 eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  2. Klop het laatste ei los met 1 eetlepel water. Kneed het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de kaas, paprika, nootmuskaat, zout en peper.
  3. Bekleed elk ei met een laagje gehakt. Druk goed aan en rol de ballen door het paneermeel.
  4. Verhit de boter en de olie in een pan en bak de ballen rustig goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes in circa 15 minuten.
  5. Serveer de Scottisch eggs gehalveerd.
  6. Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappels en sperziebonen.

Variatie

Vervang de rode paprika door 2 gehakte lente-/bosuitjes. Voeg in plaats van nootmuskaat enkele druppels worcestersaus toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 23 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.