Overige video's

Scottiglia

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Fruit de ui, knoflook, de peper en de tomatenpuree in het bakvet.
  3. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kip en het citroensap en na 5 minuten de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken.
  4. Voeg daarna de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven.
  5. Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe. Garneer met basilicumblaadjes.

Variatie

Dit is oorspronkelijk een Toscaanse stoofpot met lamsvlees en rozemarijn. Vervang kip eens door blokjes lamsvlees en peterselie en basilicum door 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn en stoof deze mee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 420 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.