Overige video's

Scones van zoete aardappel met paddenstoelen

4 moeilijk brunch, klein gerecht, hapje, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Zet de aardappelblokjes op met water en zout en kook ze gaar. Giet af en pureer. Laat afkoelen.
  2. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en voeg een flinke snuf versgemalen peper, een snuf nootmuskaat en de gedroogde kruiden toe.
  3. Klop in een andere kom de melk met de boter door elkaar en roer de aardappelpuree erdoor. Voeg het gekruide bakmeel toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat even rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik en snijd of steek er 8 gelijke ruiten of cirkels uit.
  5. Leg ze op de bakplaat, steek in elke scone een blokje kaas en leg er wat tijm op. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar.
  6. Verhit voor de topping de boter en fruit hierin de sjalotten een paar minuten op een lage stand.
  7. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak een paar minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Verhit intussen de olie in een hoge pan, verdeel de peterselie in kleine roosjes en frituur deze heel kort.
  9. Schep de peterselie uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
  10. Klop de slagroom lobbig met een snufje zout. Leg op elk bord 2 scones met eromheen een schep paddenstoelen. Lepel een beetje slagroom langs de scones. Garneer met de gefrituurde peterselie en bestrooi eventueel met wat peperkorrels.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.