Overige video's

Scones met gedroogd fruit

4 gemiddeld brunch, klein gerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Hoofdingrediënten Rozijnen (74) Yoghurt (123)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder en een snuf zout en wrijf de boter er met een koele hand doorheen.
  2. Kneed de stukjes fruit en de yoghurt er goed door tot een soepel deeg.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met een glaasje rondjes uit.
  4. Leg de rondjes op de bakplaat en bak de scones in 10-15 minuten lichtbruin en gaar. Serveer warm.
  5. Lekker met slagroom of roomkaas en jam.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 62 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Hoofdingrediënten Rozijnen (74) Yoghurt (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.