Overige video's

Scones met cranberry's en abrikozen

4 eenvoudig ontbijt, lunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het zelfrijzend bakmeel met de suiker, zout, de boter en de vruchtjes snel tot een korrelig geheel.
  2. Vermeng de melk met het water en giet dit bij het bakmeel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg.
  3. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden anders worden de scones taai en droog.
  4. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en snijd of druk er vormpjes uit.
  5. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met een kwastje met melk.
  6. Bak de scones in 10 à 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Bereidingstip

Lekker met lobbige slagroom of kwark met slagroom.

Gebruik ook eens andere uitsteekvormen zoals een ster, bloem, cirkel of ovaal.

Variatie

Als u de suiker en vruchtjes weg laat en vervangt door geraspte kaas of fijngesneden ham heeft u hartige scones, lekker met roomkaas.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 79 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.