Overige video's

Scones met bosbessen en citroen

12 gemiddeld brunch, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Karnemelk (49) Karnemelk (49)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker en zout. Voeg de citroenrasp toe.
  3. Doe de boter erbij en mix kort met een elektrische mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de karnemelk en bosbessen toe en kneed heel kort tot een samenhangend deeg.
  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol met een deegroller uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Vorm de restjes deeg steeds weer samen tot een bal en rol opnieuw uit, tot het deeg op is.
  5. Bestrijk de scones met een beetje karnemelk en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  6. Serveer met een lekkere laag zure room of clotted cream en een lepel jam.

Bereidingstip

Vervang de bosbessen door frambozen of bramen en gebruik sinaasappel- of limoenrasp in plaats van citroen.

Heb je geen mixer? Gebruik dan 2 messen en vorm met je vingertoppen het deeg tot kruimels. Zorg ervoor dat je zo kort mogelijk met je vingers het deeg raakt, zodat het zo koud mogelijk blijft.

Variatie

Voor scones met een frissere jamvariant zoals lemon custard kan je kiezen voor een neutralere thee zoals Pickwick Engelse Melange. Kies je voor een zoetere jamvariant dan is Pickwick Green Original Lemon aan te raden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Karnemelk (49) Karnemelk (49)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.