Overige video's

Scones met bessen en citroenricotta
Scones met bessen en citroenricotta
(7)

Scones met bessen en citroenricotta

Wil je zelf scones maken? Goed idee. Helemaal niet moeilijk, en het is nog eens lekkerder dan een kant-en-klaar exemplaar ook. Serveer deze scones bij een high tea of tijdens een uitgebreide, feestelijke brunch.
Categorie ontbijt, brunch, gebak, tussendoortje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 126 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Meng de bloem met de bakpoeder, suiker en een snuf zout. Kneed met de vingers de boter erdoor tot alles grof kruimelig is.
  2. Houd 2 eetlepels van de geklopte eieren apart en giet de rest samen met de karnemelk bij de bloem. Kneed kort tot een soepel deeg. Kneed als laatste voorzichtig de bessen erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek met een glas of gladde uitsteekvorm cirkels eruit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met ei.
  4. Bak de scones in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Roer intussen de ricotta, lemoncurd en citroenrasp door elkaar en serveer bij de scones
Voedingswaarde p.p.
Energie 830 kcal
Koolhydraten 126 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
15 g
Vezels 5 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.