Overige video's

Schweinebraten

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten Beenham (41) Knolselderij (78)

Bereiden

  1. Leg de ham in een schaal of braadslede en voeg de ingrediënten van de marinade toe. Schep even om en laat afgedekt een paar uur of een nachtje in de koelkast intrekken. 
  2. Verwarm de oven voor op 160°C. Voeg aan de marinade het bier toe. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Zet de schaal in de oven en laat het vlees in circa 40 minuten garen.
  4. Neem het vlees uit de oven en snijd het in stukken. Serveer met de (eventueel gezeefde) saus.

Bereidingstip

Lekker met frieten of aardappelsalade, en groene salade.

Variatie

Karwijzaad kunt u ook weglaten, voeg dan wat extra peper toe.

Wijnadvies

Stevig gerecht, stevig rood. Neem rustig Vega Real Ribera del Duero Roble. Of vier nog wat langer vakantie in Argentinië met Casa de Campo Malbec.

Voedingswaarde p.p.
Energie 375 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten Beenham (41) Knolselderij (78)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.