Overige video's

Schwarzwälder trifle

8 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1105 kcal
Koolhydraten 126 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
29 g

Bereiden

  1. Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake.
  2. Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal.
  3. Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen.
  4. Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag cake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren) afgedekt in de koelkast.
  5. Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel lobbig en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel deze room over de trifle en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel.
  6. Garneer met de geschaafde chocolade.

Variatie

Vervang de kirsch door bessenlikeur, 25 ml bosvruchtensiroop of wat sap van de kersen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1105 kcal
Koolhydraten 126 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
29 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.