Overige video's

Schuimomelet met kastanjechampignons en rode ui

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm het bakproduct en fruit de uiringen circa 4 minuten. Voeg de tijm en de champignons toe en roerbak nog enkele minuten. Bestrooi met zout en peper en zet apart.
  2. Klop de eigelen in een grote kom los met een paar eetlepels water en schep daar het champignonmengsel doorheen.
  3. Klop in een andere kom de eiwitten stijf met wat zout (dit gaat heel snel met een elektrische mixer) en schep dit voorzichtig door het mengsel.
  4. Giet deze massa terug in dezelfde koekenpan en laat op lage stand met het deksel op de pan in circa 5 minuten langzaam garen.
  5. Draai de omelet om met behulp van een plat bord en laat nog 5 minuten garen.
  6. Snijd de omelet in 4 punten en serveer direct. Lekker met een salade en aardappelen uit de oven als hoofdgerecht en met wat brood als lunchgerecht.

Variatie

Je kunt ook reepjes ham of gerookte kip toevoegen.

Wijnadvies

Schenk er een wijn bij die zelf ook wat aards, wat herfstigs, wat paddenstoelerigs in zich heeft… En die zijn er meer dan voldoende. Vooral rood van de Pinot Noir voldoet aan dat profiel. Zo wordt het heerlijk genieten van Sensas of de bekende rode Bourgogne. Door deze te schenken kies je voor de Franse invalshoek. Maar ook in Italië en Spanje zijn paddenstoelengerechten geliefd. De Italianen drinken er dan graag Sensi Chianti Riserva bij en de Spanjaarden Vega Real uit Ribera del Duero.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.