Overige video's

Schuimberg in zabaglionesaus

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Klop de eiwitten en de poedersuiker met een elektrische mixer tot stijve glanzende pieken.
  2. Klop de eidooiers los met de wijn en suiker en zet de kom bovenop een steelpannetje met een klein laagje water dat tegen de kook aan is.
  3. Klop voortdurend met een garde tot de eieren licht gebonden en romig van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  4. Giet de saus in vuurvaste bakjes. Verwarm de ovengrill.
  5. Klop de eiwitten nog even goed om en schep op elk schaaltje vla een mooie berg eiwitschuim.
  6. Zet de schaaltjes heel kort vlak onder de hete grill en laat licht verkleuren. Serveer direct, eventueel bestrooid met poedersuiker.

Variatie

Vervang de saus door custardvla.

Wijnadvies

Heerlijk het schuim wegbruisen met Asti Spumante of Moscato van Yellow Tail.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.