Overige video's

Schouderkarbonade met smokey knoflooksaus

Steek die barbecue maar aan en geniet van schouderkarbonade met smokey knoflooksaus. Serveer er friet en een groene salade bij en je hebt een perfect gerecht tijdens de barbecue. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Snijd de topjes van de knoflookbollen, zodat de teentjes zichtbaar worden en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaaltje.
  2. Giet de olijfolie erover, zodat deze tussen de teentjes kan lopen. Bestrooi met zout en zet het schaaltje op de barbecue. Sluit het deksel van de barbecue en laat minimaal 45 minuten garen.
  3. Rasp intussen de helft van de citroenschil af en pers de vrucht uit. Wrijf de karbonades in met wat olijfolie, citroenrasp, de helft van het citroensap, de oregano, zout en peper.
  4. Leg de karbonades na 20 minuten naast het schaaltje met knoflook op het aluminiumfolie en rooster 10 minuten. Keer om en rooster nogmaals 10 minuten. Laat afgedekt rusten onder folie.
  5. Neem de knoflook uit het schaaltje en druk de teentjes uit de schil in een ander schaaltje. Roer de mayonaise, crème fraîche en een scheutje citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Serveer deze knoflooksaus bij de karbonades. Lekker met friet en een groene salade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
10 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.