Overige video's

Schouderkarbonade met sjalotten en gebakken witlof

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
23 g
Hoofdingrediënten Schouderkarbonade (31) Witlof (75)

Bereiden

  1. Pel de sjalotjes en halveer ze. Verhit de helft van de boter met de olie en fruit hierin de sjalotten lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de rest van de boter bij het bakvet en bak de karbonades hierin goudbruin.
  3. Voeg de sjalotten, de laurierblaadjes en de wijn of de bouillon toe. Breng aan de kook en stoof daarna met deksel 20 minuten.
  4. Verwijder de laurierblaadjes. Halveer de struikjes witlof in de lengte.
  5. Smelt de boter, leg het witlof erin en bestrooi de struikjes met de suiker. Bak het lof aan beide kanten in circa 4 minuten per kant goudbruin en beetgaar.
  6. Sprenkel de balsamico-azijn erover. Serveer het vlees met de witlof en gekookte krieltjes of aardappelpuree. Stappen

Variatie

Neem in plaats van schouderkarbonade hamlapjes.

Wijnadvies

Haal de rode Marqués de Almonacid aan tafel. Of gooi het over de Italiaanse boeg met Montalto Nero d'Avola. Maar ook wit kan, mits u een stevige Chardonnay kiest. Die van Casa de Campo bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 15 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
23 g
Hoofdingrediënten Schouderkarbonade (31) Witlof (75)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.