Overige video's

Schotse wentelteefjes

4 eenvoudig brunch, lunch, desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Klop de eieren los met de melk en een snuf (zee)zout. Week de sneetjes brood in dit mengsel.
  2. Verhit de boter en bak hierin het brood circa 2 minuten per kant. Meng intussen 1 eetlepel whisky door de marmelade.
  3. Klop de slagroom met de rest van de whisky en de basterdsuiker lobbig. Bestrijk de wentelteefjes aan één kant met de marmelade en serveer ze met de whiskyroom.

Bereidingstip

Neem abrikozenjam in plaats van marmelade.

Vervang de slagroom in dit recept door vanillekwark.

Voedingswaarde p.p.
Energie 565 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
40 g
24 g
Vezels 2 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.