Overige video's

Schotse pasteitjes
Schotse pasteitjes
(0)

Schotse pasteitjes

Pasteitjes op z’n Schots: met rundergehakt, pastinaak en worcestersaus. Een hartige flap, lekker als voorgerecht of bijgerecht.
Categorie voorgerecht, bijgerecht
Personen 8 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het gehakt met de pastinaak, ui, bladselderij, worcestersaus, paprikapoeder, zout en peper.
  2. Verdeel het gehaktmengsel diagonaal over de helft van elk deegplakje. Bestrijk de deegranden met ei en vouw dicht tot een driehoek. Druk de deegnaden met een vork goed dicht.
  3. Leg de pasteitjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstip

Vervang de pastinaak in dit recept door knolselderij.

Neem kerriepoeder in plaats van paprikapoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 16 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.