Overige video's

Schnitzels met studentenhaver en rijst

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
5 g

Bereiden

  1. Verhit de olie en bak hierin de schnitzelrepen in 3-4 minuten goudbruin.
  2. Bak de ui kort mee. Schep het vlees en de ui uit de pan.
  3. Rooster de studentenhaver kort in het bakvet. Bestrooi met de bloem en kerrie en bak omscheppend 2-3 minuten. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
  4. Voeg de doperwten en het vlees toe. Kook 3-4 minuten zachtjes en roer regelmatig.
  5. Roer de yoghurt erdoor en verwarm zonder te koken.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de koriander.
  7. Lekker met witte rijst of Turks brood.

Variatie

Vervang de schnitzels door shoarmavlees en laat de kerrie weg.

Voedingswaarde p.p.
Energie 470 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.