Overige video's

Schiacciata Siciliana met tonijn en olijven

4 gemiddeld brunch, lunch, bijgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 2 g

Voorbereiden

Roer de gist door 100 ml warm water en laat 5 minuten staan. Laat de saffraan intussen weken in 1 eetlepel warm water. Meng de bloem met een snuf zout in een kom en giet het gistmengsel en de saffraan erbij. Voeg de olijfolie toe en kneed minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg als het deeg te veel plakt nog een beetje bloem toe. Het deeg moet goed zacht blijven. Laat afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de uienringen op een lage stand zacht en lichtbruin. Laat afkoelen. Snijd de ansjovis fijn en laat de tonijn uitlekken in een zeef.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en halveer het.
  2. Spreid een helft op de bakplaat met de vingers uit tot een rechthoekige lap. Verdeel de gebakken uienringen gelijkmatig over het deeg en vervolg met de ansjovis, tonijn en olijven.
  3. Duw op een ingevet werkvlak het andere stuk deeg ook met de vingertoppen plat tot hetzelfde formaat. Leg over de vulling en druk het deeg met de vingertoppen aan.
  4. Bestrooi met grof zout of zoutvlokken en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer (lauw)warm.
Voedingswaarde p.p.
Energie 640 kcal
Koolhydraten 93 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Vezels 7 g
Zout 2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.