Overige video's

Scampi’s in pittige tomaten-roomsaus

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten Rode paprika (299) Tomaat (205)

Bereiden

  1. Dep de scampi's of garnalen droog. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Bak de paprika even mee.
  2. Schep de scampi's of garnalen erbij met het paprika- en kerriepoeder. Meng de tomatenblokjes erdoor en blus af met de cognac.
  3. Voeg de kookroom toe en kook iets in. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer het stokbrood bij de scampi om te dippen.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de paprika- en kerriepoeder door piripiri-kruiden.

Je kunt de scampi's of garnalen ook flamberen. Belangrijk hierbij: wees voorzichtig en zet de afzuigkap uit! Steek de cognac aan en giet de kookroom erbij als de vlammetjes gedoofd zijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
17 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 2,4 g
Hoofdingrediënten Rode paprika (299) Tomaat (205)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Marjolijn85 27-05-2018
Dit gerecht wat echt super mega lekker. Om je vingers bij af te likken