Overige video's

Savooiekool-lasagne
Savooiekool-lasagne
(41)

Savooiekool-lasagne

Lekker en koolhydraatarm, deze lasagne van groene kool. Eventjes in de oven en je hebt een heerlijke savooiekool-lasagne. Een ideaal recept om in het weekend te maken.
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Bereiden

  1. Maak de koolbladeren los en blancheer 2 minuten in ruim kokend water met zout. Schep in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Verhit intussen de olie en bak hierin het gehakt met de kruiden, een snuf zout en peper in 2 minuten rul. Voeg de tomatensaus toe en laat 1 minuut koken. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  3. Bestrijk de bodem van de schaal met bechamelsaus en bekleed met een paar koolbladeren. Verdeel hierover de helft van de gehaktsaus en dek af met kool. Verdeel hierover de helft van de bechamel, de ham en mozzarella, dek weer af met kool en vervolg met de gehaktsaus. Dek af met de laatste koolbladeren en verdeel de bechamel erover.
  4. Bestrooi met de kaas en bak de lasagne in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.