Saus & marinade recepten

Saus & marinade recepten

Lekker voor erbij: sauzen en marinades

Vrolijk je gerechten eens op met sauzen en marinades. En dan natuurlijk niet uit een zakje, maar zelfgemaakt. Dat hoeft helemaal niet veel tijd en werk te schelen! Op deze pagina vind je een heleboel recepten voor sauzen en marinades op een rij. Varieer eindeloos en kom erachter welke sauzen jij lekker vindt.

Zelf marinade maken: zo doe je dat!

Zelf marinade maken is hartstikke makkelijk en veel lekkerder dan kant en klaar. Begin met een goede balans tussen zuren, oliën, kruiden en specerijen. Voor een klassieke marinade combineer je bijvoorbeeld olijfolie, citroensap, knoflook, verse kruiden zoals tijm en rozemarijn, en specerijen zoals zwarte peper en zeezout. Experimenteer met ingrediënten zoals sojasaus, honing, mosterd, azijn en citrusvruchten om unieke smaakprofielen te creëren die perfect passen bij het vlees, gevogelte, vis of groenten dat je wil marineren.

Zelf sauzen maken: zo doe je dat!

saus maken

Het zelf maken van sauzen is makkelijker dan je denkt. Of je nu gaat voor een romige bechamelsaus, een pittige salsa of een verfijnde hollandaisesaus, zorg ervoor dat je de juiste verhoudingen gebruikt! Voor liefhebbers van pittigheid is een zelfgemaakte sriracha een geweldige keuze. Met een beetje creativiteit maak jij je signature saus of dip.

Borrelhapjes
Borrelhapjes

Een tafel vol hapjes is altijd een goed idee

Meer recepten voor de borrelpl...
Weekend
Weekend

Zin om eens lekker uit te pakken in de keuken?

Lekkere weekend recepten