Overige video's

Saucijzen met koolsalade

Wist je dat je heel gemakkelijk zelf koolsalade kunt maken? Alles smaakt extra lekker als je het zelf gemaakt hebt. Deze koolsalade is heerlijk in combinatie met worstjes van de barbecue.
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Print

Voorbereiden

Steek de barbecue aan. Leg de saucijzen in een schaal. Klop de knoflook, rozemarijn, olie en wijn door elkaar en giet dit over de saucijzen. Schep even door en laat minimaal 30 minuten afgedekt staan, tot de barbecue op temperatuur is.

Bereiden

  1. Bekleed het rooster voor de helft met aluminiumfolie. Dep de saucijzen goed droog met keukenpapier en giet de marinade in een (steel)pannetje. Leg de saucijzen naast elkaar op het rooster op de barbecue en bak in circa 10 minuten aan alle kanten bruin.
  2. Leg ze dan op het aluminiumfolie en sluit het deksel van de barbecue. Laat nog circa 10 minuten garen. Kook intussen de marinade minimaal 3 minuten door tot een jus.
  3. Snijd intussen de kool voor de salade in flinterdunne reepjes en leg in een grote schaal. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in dunne schijfjes. Schep dit door de kool. Hak de rozemarijn grof en schep met de rozijnen door de koolsalade.
  4. Klop de kwark los met het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Schep deze dressing door de salade. Bedruppel de saucijzen met de jus en serveer met de salade. Lekker met een gepofte aardappel met zure room.
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 21 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 1,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.