Overige video's

Saté manis daging

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Hoofdingrediënten Biefstuk (87) Pinda (31)

Bereiden

  1. Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar en de djinten fijn in een vijzel of pureer ze grof in de keukenmachine.
  2. Voeg de ketjap, het zout en de olie toe en roer tot een marinade.
  3. Leg de vleesblokjes er minimaal 15 minuten in. Week de satéstokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.
  4. Rijg het vlees aan de stokjes. Bewaar de marinade.
  5. Verhit de ovengrill of een grillpan en rooster de saté goudbruin.
  6. Bestrijk ze eventueel tijdens het roosteren nog eens met de bewaarde marinade.

Variatie

Vervang rundvlees door kipfilet, vis of voor de vegetariërs blokjes tahoe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
2 g
Hoofdingrediënten Biefstuk (87) Pinda (31)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.