Overige video's

Saté babi met pindasaus
Saté babi met pindasaus
(2)

Saté babi met pindasaus

De klassieke saté babi (saté van varkensvlees) mag niet ontbreken tijdens een Indische rijsttafel. Een heerlijk bijgerecht in combinatie met rijst en groenten! De kroepoek mag ook niet vergeten worden.
Categorie hapje, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
12 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g

Bereiden

  1. Week houten satéprikkers in water. Marineer de vleesblokjes circa 5 minuten in 3 eetlepels ketjap en de olie.
  2. Verwarm de pindakaas met de rest van de ketjap, kokosmelk, knoflook en sambal tot een saus.
  3. Rijg het vlees aan de prikkers. Rooster de saté in 10-12 minuten gaar onder de ovengrill of in een hete grillpan. Keer regelmatig. Serveer de saté met de pindasaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 725 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
12 g
Vezels 6 g
Zout 1,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Annienas 04-12-2020
Lekker, maar eerder standaard.
Annienas
04-12-2020
Lekker, maar eerder standaard.