Overige video's

Saté babi ketjap

8 gemiddeld snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Hoofdingrediënten Varkenshaas (30)

Bereiden

  1. Week houten spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen.
  2. Meng de vleesblokjes met de koriander-, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis.
  3. Verhit de helft van de wokolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de ketchup en sambal toe en bak 1 minuut mee.
  4. Roer 100 ml ketjap manis en 100 ml water erdoor en verwarm zachtjes tot de saus iets indikt.
  5. Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koeken- of grillpan en rooster hierin het vlees in 6-7 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  6. Giet de ketjapsaus over de spiesjes en bestrooi met de gebakken uitjes.

Bereidingstip

Vervang de varkenshaas door varkensfricandeau of varkensfilet.

Bestrooi met seroendeng of geraspte kokos in plaats van gebakken uitjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
4 g
Hoofdingrediënten Varkenshaas (30)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.